Facultatea de Inbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – descriere

 

Facultatea de Inbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului Bucuresti
Facultatea de Inbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului Bucuresti

Intr-o societate in care avem nevoie de specialisti in economie, in domeniul juridic, in domeniul administratiilor publice, in cercetare, trebuie sa ne gandim si la mediul in care traim. Planeta noastra sufera din neglijenta unor oameni care polueaza mediul, direct sau indirect, cu sau fara voia lor. Avem nevoie de persoane care sa se implice activ in aceasta lupta atat de grea. Practic este o lupta cu noi insine.Trebuie sa invatam sa respectam natura asa cum este ea si cel mai important sa invatam sa traim in natura si alaturi de ea. Conceptul eco nu mai este o noutate. Trebuie sa protejam natura, trebuie sa construim ecologic, trebuie sa avem grija ce construim si unde construim. Pentru toate acestea avem nevoie de expertii in mediu, de expertii in constructii, de ingineri cadastru, de ingineri in domeniul imbunatatirilor funciare.

În anul 1990, la initiativa Profesorului Ramiro Sofronie si cu sprijinul Prof. dr. doc. Simion Hancu, a luat fiinta cea de-a doua specializare a facultatii – Ingineria si Protectia Mediului in Agricultura, demers in urma caruia denumirea facultătii a devenit cea actuala – Facultatea de Îmbunătătiri Funciare si Ingineria Mediului.

In anul 2000 au demarat la nivel de studii postuniversitare/masterat cursurile specializarii de Inginerie Rurala si Protectia Mediului

In anul universitar 2001-2002 s-au infiintat alte doua colegii universitare: Colegiul deOrganizarea si Economia Constructiilor si Colegiul de Amenajarea Teritoriului Agricol. Aceste colegii au intrat in lichidare treptata odata cu initierea implementarii celor trei cicluri L-M-D prin Procesul Bologna.

La initiativa profesorului Gh. Alexe, pe baza hotararii CNEAA 3184/28.06.2004 a fost infiintata si autorizata la nivel de licenta cea de-a patra specializare FIFIM – Inginerie economica in constructi.

Specializari:

CADASTRU

IEC

IMBUNATATIRI FUNCIARE

INGINERIA MEDIULUI

Conducere:

1.

 Prof. dr. Sorin CÎMPEANU  Decan

2.

 Conf. dr. Raluca MANEA  Prodecan

3.

 Conf. dr. Ana VÎRSTA  Prodecan

4.

 Prof. dr. Dan MARINOVICI  Secretar Ştiinţific

5.

 Prof. dr. Paulina IANCU  Şef Catedra de Hidraulică şi Protecţia Mediului

6.

 Prof. dr. Dumitru ENE  Şef Catedra de Matematică, Fizică ş  Informatică

7.

 Prof. dr. Ioana SIMINEA  Şef Catedra de Construcţii şi Topografie
8.  Prof. dr. Florin MĂRĂCINEANU  Şef Catedra de Îmbunătăţiri Funciare şi  Dezvoltare Rurală

Adresa:

Bulevardul Marasti Nr. 59, Sector 1, Bucuresti

 

 

Leave a Reply