Facultatea de Alimentaţie şi Turism Braşov – descriere

Facultatea de Alimentatie si Turism Brasov
Facultatea de Alimentatie si Turism Brasov

Facultatea de Alimentatie si Turism  a fost înfiintata în anul 2007 pentru a sintetiza într-o singura structurauniversitara coerenta si originala conceptul  ”alimentatie-turism”, din perspectiva ingineriei si managementului. Radacinile acestei facultati se trag din formele de învatamânt superior existente de peste 40 de ani în domeniul masinilor si echipamentelor din agricultura si industria alimentara. Domeniul  alimentatiei  s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, atat pe directie de cercetare cat si didactica. Evolutia a însemnat largirea preocuparilor spre realitatile concrete ale Brasovului si ale regiunii de centru a tarii, cu pitorecul desavârsit al Arcului Carpatic, ceea ce  practic reprezinta ”vârful de lance” al turismului romanesc.

Sintagma “alimentatie si turism”  s-a materializat printr-o serie de programe de studii cuprinzatoare pe trunchiul licenta – masterat – docrorat, asa incat cadrele didactice universitare care sunt reunite în cadrul noii facultati reprezinta un colectiv multidisciplinar puternic si divers, alcatuit majoritar din persoane cu experienta, dar si dintr-un grup de tineri entuziasti sub 40 de ani. Aproape toti membrii sai au doctoratul în domeniul pe care îl reprezinta. Institutia are acreditare si recunoastere nationala si internationala. Este singura facultate din România care abordeaza unitar demersul alimentatiei si turismului pe directie INGINEREASCA. Concomitent problematica este abordata  si din perspectiva MANAGEMENTULUI, imbinand aspectele tehnice cu cele specifice gospodaririi activitatii, ca si concept de afacere (inginerie economica), dar si in  raport cu Natura (ecoturismul etc.). Astfel, cronologic vorbind, pe lânga vechile programe de studii de licenta acreditate, si anume, Masini si Instalatii pentru Agricultura si Industria Alimentara – MIAIA si Echipamente pentru procese industriale (alimentare) EPI-(A), in anul 2007 au fost autorizate de catre ARACIS  sa functioneze alte trei programe de studii de licenta de tip european,  la invatamant de zi (de 4 ani), respectiv, Inginerie si Management in Alimentatie publica si Agrtoturism – IMAPA, Ingineria Produselor Alimentare (IPA) si Controlul si Expertiza Produselor Alimentare – CEPA. Un an mai tarziu a fost autorizat un alt program de licenta de 4 ani, cursuri de zi, Inginerie si Management in Industria Turismului – IMIT, primul de acest fel din Romania.   

  Incepand cu anul 2009 s-a trecut la programe tip Bologna (europene) si la nivel de master, fiind acreditat ARACIS programul de studii de master (de 2 ani) Eco-biotehnologii in Agriculura si Alimentatie –EBAA, iar in anul 2010 este in evaluare ARACIS un nou program de master de 2 ani : Montanologie si Dezvoltare Turistica – MDT.

  Pe linie de doctorat, Facultatea de Alimentatie si Turism are o Scoala doctorala in domeniul stiintelor ingineresti, domeniul Inginerie mecanica, adica o continuare a structurilor anterioare formarii noii facultati. In anul 2010 se urmareste aparitia inca a unei scoli docrorale in domeniul Inginerie si Management.

Conducere:

DECAN
Prof.univ.dr.ing. CSATLOS CAROL 
Program audiente: miercuri  9 – 11

PRODECAN
Sef.lucr.univ.dr.ing.  FLOREA MIRON
Responsabil cu problematica  didactica si studen?easca
Program audiente: joi  9 – 11

PRODECAN
Sef lucr.univ.dr.geogr. FLOREA MIRON
Responsabil  problematica de cercetare
Program audiente: joi  11 – 13

Secretariat:

SECRETAR SEF FACULTATE
ing. MIRELA MUNTEANU

SECRETAR FACULTATE
ing. ELISABETA TANE

SECRETAR FACULTATE
fil. SIMONA BUCSA
Responsabil centru de documentare
Responsabil proiecte
Traducator

Adresa:

Adresa: Str. Castelului nr.148, 500014, BRASOV
Telefon: 0268-472222
Fax: 0268-472222

 

Leave a Reply